CHI-ul se manifesta in Yin si Yang, dar si intr-o varietate de forme conform teoriei celor 5 elemente. Cele cinci elemente pe care le-am mentionat sunt Focul, Pamantul, Metalul, Apa si Lemnul. Ele interactioneaza in diverse maniere unul cu celalalt, iar acelor interactiuni le spunem cicluri. Cele mai simple cicluri ale celor 5 elemente sunt ciclul constructiv si cel distructiv.
Vezi produsele Feng Shui ce inglobeaza simbolul celor 5 elemente ›
In Feng Shui, Chi-ul se manifesta si in diverse culori si forme. Fiecare culoare si forma reprezinta un element din cele 5 amintite anterior. De exemplu, elementul Foc este reprezentat de culoarea rosie, la fel si de formele triunghiulare.
Principalul scop in feng shui este atragerea si facilitarea cursului energiei Chi in casa fiecaruia, lucru ce contribuie la un flux pozitiv al energiei Chi in propriul corp.
Chi-ul pozitiv, cel plin de energie, proaspat si vibrant este supranumit si Sheng Chi.
Chi-ul negativ, cel ce scade energia si atrage nefericirea in viata noastra, este supranumit si Sha si Si Chi. Atunci cand interiorul casei nu respecta principiile Feng Shui, fluxul energiei Chi sufera blocaje. Incearca sa iti imaginezi ca energia Chi este ca o apa care curge in casa ta. Va ajunge ea peste tot, sa hraneasca intreaga casa, sau se va impotmoli la un anumit punct? De cele mai multe ori aceste blocaje apar de la usa principala, care se deschide chiar in fata unui perete, sau apar din cauza dezordinii din casa sau interiorul dulapurilor. O alta situatie in care se pierde energia Chi este atunci cand exista o aliniere directa intre usa de intrare si cea de iesire din casa, sau dintre o usa si o fereastra mare.
Incearca sa creezi un flux armonios al energiei Chi in casa ta prin pastrarea curateniei si odinii, deblocarea zonelor ce perturba Chi-ul si prin o stare mentala pozitiva.
Citeste mai departe sfaturi pentru eliberarea energiei pozitive in casa ta ›